Sosyal Medya

Güncel

Almanya’dan Türklere Nazi özürü

Almanya’da NSU’nun işlediği cinayetlerle ilgili Almanya Adalet Bakanı, ihmallerinin bulunduğunu söyleyerek kurbanların ailelerinden özür diledi.



Almanya Adalet Bakanı Heiko Maas, NSU cinayetleri ile ilgili soruÅŸturma sürecinde güvenlik birimleri tarafından yapılan hata ve ihmaller nedeniyle kurbanların aile ve yakınlarından özür diledi. Ruhr Nachrichten gazetesine konuÅŸan Almanya Adalet Bakanı Heiko Maas, ortada devlete ait ‘büyük bir fiyasko’ olduÄŸunu belirterek, çok fazla hatalar yapıldığını ve bu hataların telafisinin bulunmadığını söyledi.
 
Maas, “Aşırı saÄŸcı NSU örgütünün on yılı aÅŸkın bir süre boyunca cinayetlere devam ederek ülke içinde dolaÅŸabilmesi ve bizim bunu durdurup vatandaÅŸları daha iyi koruma görevini yerine getirememiÅŸ olmamız büyük bir devlet fiyaskosudur” diye konuÅŸtu. Faillerin neden olduÄŸu acının telafi edilemeyeceÄŸini ve kurban yakınlarının öfke ve hayal kırıklığını çok iyi anlayabildiÄŸini belirten Maas, “Bunun bir daha yaÅŸanmasına asla izin verilemez” dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.